}) DramaTown: Τυχαίο; Μόλις έφυγαν οι Ευρωπαίοι, άρχισαν ξανά τα επεισόδια στις Καστανιές

Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Τυχαίο; Μόλις έφυγαν οι Ευρωπαίοι, άρχισαν ξανά τα επεισόδια στις Καστανιές


Καπνογόνα από την τουρκική πλευρά, όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, και κινήσεις ομάδων που επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα, τα οποία φυλούν αμετακίνητες οι ελληνικές δυνάμεις .....


Αν υπήρχε μια αμφιβολία για τον ρόλο των τουρκικών Αρχών ως υποκινητών των επεισοδίων στα σύνορα του Εβρου, διαλύθηκε το πρωί της Τετάρτης. Ενώ υπήρξε σχετική ηρεμία την Τρίτη, όταν διόλου συμπτωματικά, οι επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επισκέφτηκαν την περιοχή για να εκτιμήσουν την κατάσταση, με το που έφυγαν άρχισε ξανά η ένταση και η προκλητική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. 

Επίκεντρο για μία ακόμη φορά ήταν οι Καστανιές του Εβρου, όπου από το πρωί αρχίσει να συγκεντρώνονται μετανάστες –υπολογίζεται ότι μόνο στην περιοχή υπάρχουν περίπου 12.000 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα. 

Παράλληλα όμως η τουρκική πλευρά άρχισε τις απροκάλυπτες προκλητικές ενέργειες.

 Τηλεοπτικά πλάνα εμφάνιζαν τούρκους αστυνομικούς να πετούν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά, με στόχο να σηκωθεί καπνός και έτσι να διευκολυνθεί η μετακίνηση ομάδας μεταναστών ώστε να περάσουν τα σύνορα.

 Η ελληνική πλευρά απάντησε με τον ίδιο τρόπο. 

Παράλληλα, μετανάστες άρχισαν να μετακινούνται νοτιότερα, προς το Δέλτα του Έβρου. Εκεί πλέον δεν έχουν να διασχίσουν τη ξηρά αλλά το ποτάμι, στο οποίο τα περάσματα είναι πολλά. Ωστόσο και σε εκείνα τα σημεία η παρουσία στρατιωτικών και αστυνομικών είναι ισχυρή. 

Πάντως δεν λείπουν και όσοι επιχειρούν να περάσουν από κάθε σημείο που θεωρούν πρόσφορο. Συλλήψεις τεσσάρων παράτυπων μεταναστών έγιναν από άνδρες των ελληνικών δυνάμεων, λίγο μετά τον οικισμό Αμόριο του Δήμου Σουφλίου.

 Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου