Υλικά
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
3/4 φλυτζανιόυ του καφέ παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
2 κουτ.σούπας ξύδι από κρασί ή balsamico
3 κουτ.γλυκού αλάτι θαλασσινό
7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ.τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και κόβουμε το κοτσάνι.
Τις βάζουμε όπως είναι σε ένα ταψί και αφού τις τρυπήσουμε από πάνω με το μαχαίρι, τις ψήνουμε στούς 200 βαθμούς πάνω κάτω ή στούς 180 στόν αέρα για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά.
Όταν τις ξεφουρνήσουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα περίπου σκεπασμένες με μία σακούλα και μετά τίς καθαρίζουμε από τις φλούδες πού βγαίνουν εύκολα.
Με το χέρι μας τις δυαλύουμε κάθετα σαν χοντρές κλωστές και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι για να πάνε παντού.
Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.
Είναι έτοιμη για σερβίρισμα και αποτελεί μοναδικό καλοκαιρινό μεζέ, και όχι μόνο.
Στο τέλος προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη φέτα και ρίγανη.
Καλή επιτυχία!!!
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
3/4 φλυτζανιόυ του καφέ παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
2 κουτ.σούπας ξύδι από κρασί ή balsamico
3 κουτ.γλυκού αλάτι θαλασσινό
7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ.τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και κόβουμε το κοτσάνι.
Τις βάζουμε όπως είναι σε ένα ταψί και αφού τις τρυπήσουμε από πάνω με το μαχαίρι, τις ψήνουμε στούς 200 βαθμούς πάνω κάτω ή στούς 180 στόν αέρα για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά.
Όταν τις ξεφουρνήσουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα περίπου σκεπασμένες με μία σακούλα και μετά τίς καθαρίζουμε από τις φλούδες πού βγαίνουν εύκολα.
Με το χέρι μας τις δυαλύουμε κάθετα σαν χοντρές κλωστές και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι για να πάνε παντού.
Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.
Είναι έτοιμη για σερβίρισμα και αποτελεί μοναδικό καλοκαιρινό μεζέ, και όχι μόνο.
Στο τέλος προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη φέτα και ρίγανη.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου