Υλικά
500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 φλιτζάνια ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
ρίγανη(1κοφτό κουταλάκι του γλυκού)
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά ,τη ζάχαρη και τη ρίγανη προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια, το μισό ελαιόλαδο.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
Το βάζουμε σε ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!
500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 φλιτζάνια ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
ρίγανη(1κοφτό κουταλάκι του γλυκού)
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά ,τη ζάχαρη και τη ρίγανη προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια, το μισό ελαιόλαδο.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
Το βάζουμε σε ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου