}) DramaTown: NBA: «Έφυγε» ο πρώην κομισάριος Ντέιβιντ Στερν Ο άνθρωπος που «εκτόξευσε» το NBA

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

NBA: «Έφυγε» ο πρώην κομισάριος Ντέιβιντ Στερν Ο άνθρωπος που «εκτόξευσε» το NBA


Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ντέιβιντ Στερν, επί σειρά δεκαετιών κομισάριου του ΝΒΑ, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Ντέιβιντ Στερν πριν αρκετές ημέρες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο λόγω αιμορραγίας και η κατάσταση του ήταν κρίσιμη. Τελικά δεν μπόρεσε να βγει...
νικητής από αυτή την «μάχη».

Αποτέλεσε κομισάριος για 30 χρόνια, από το 1984 ως το 2014, ενώ στην θητεία του ιδρύθηκαν επτά νέες ομάδες και έξι άλλαξαν πόλη. Επίσης, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυξήθηκαν 40 φορές, όπως και ο μέσος μισθός ενός παίκτη από 250.000 δολάρια σε μερικά... εκατομμύρια που είναι σήμερα. Γενικότερα θεωρείται ο άνθρωπος ο οποίος "εκτόξευσε" το ΝΒΑ στα σημερινά επίπεδα.

Το ΝΒΑ εξέδωσε δήλωση του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Στερν και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του: «Για 22 χρόνια ήμουν δίπλα και τον έβλεπα σε δράση. Ήταν ένας μέντορας και ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Πέρασε αμέτρητες ώρες στο γραφείο του, σε γήπεδα, σε αεροπλάνα και οπουδήποτε μας πήγαινε το παιχνίδι. Όπως κάθε θρύλος του ΝΒΑ, ο Ντέιβιντ είχε εξαιρετικό ταλέντο, αλλά για εκείνον τα πάντα ήταν τα βασικά, η προετοιμασία, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η σκληρή δουλειά. Ανέλαβε τα ηνία του ΝΒΑ το 1984, σε μια εποχή που η λίγκα ήταν σε σταυροδρόμι. Όμως στα 30 χρόνια του ως κομισάριος δημιούργησε το νέο παγκόσμιο ΝΒΑ. Δημιούργησε πρωτοποριακές συνεργασίες σε επίπεδο ΜΜΕ και μάρκετινγκ, προγράμματα για την ψηφιοποίηση και την κοινωνική ευθύνη που έφεραν το ΝΒΑ κοντά σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Χάρη στον Ντέιβιντ το ΝΒΑ είναι ένα παγκόσμιο brand και ο ίδιος δεν είναι απλώς ένας από τους κορυφαίους κομισάριους όλων των εποχών, αλλά και ένας από τους ηγέτες με την μεγαλύτερη επίδραση. Κάθε μέλος της οικογένειας του ΝΒΑ επωφελήθηκε από το όραμα, τη γενναιοδωρία και την έμπνευσή του. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, Νταϊάν, τους γιους τους, Άντριου και Έρικ, καθώς και όλη την οικογένειά τους. Μοιραζόμαστε την θλίψη με όσους άγγιξε το έργο του Ντέιβιντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου